Etusivulle Home Page Hetekylän kylähistoria-kirja  Päivitetty 23.01.2009
Kyläläisiltä pyydetään  tietoja ja valokuvia!!

Pudasjärven Kansalaisopiston Kylähistoria-piiri on kirjaamassa ylös Hetekylän historiaa kirjaksi. Pudasjärven kaupunki maksaa kirjan painatuskustannukset.

Kylähistoria-piiri kokoontuu Hetekylän koululla.
ma 16.2.2009 klo 18-20.30
ma 16.3.2009 klo 18-20.30 
ma 30.3.2009 klo 18-20.30 
Vetäjänä toimii Timo Sarkkinen.

TIETOJA ja PERIMÄTIETOA TALOISTA JA ASUKKAISTA 
Vaikket osallistuisikaan Kylähistoriapiiriin, niin Kylähistoria-kirjaan tarvitaan teiltä juttuja jokaisesta talosta talokohtaisesti. Jutut kannattaa nyt tehdä, jotteivät talojen tiedot jäisi liian vajavaisiksi. Kirjoittamanne juttu liitetään kyläkirjaan joko sellaisenaan tai muokattuna. Juttu voi olla iso tai pieni, ihan oman näköinen. Ritvalla on Pudasjärven kyläkirjoja, joihin voit tutustua Jurvalassa. Niitä on myös kirjastoissa.

Kirjoittamassanne jutussa voitte kertoa esim. asukkaista ja elinkeinoista, tapahtumista ja talon historiasta esim. tulipalot, rakentamiset, perhetapahtumat, muisteluksia, tarinoita, sanontoja, juttuja, kaskuja, kommelluksia, persoonia...

VALOKUVIA, DOKUMENTTEJA
Tarvitaan myös uusia ja vanhoja valokuvia taloista ja Hetekylästä, esimerkiksi: nykyinen tai vanha kuva talostanne, asukkaista, talon toimista, elämästä jne. työkuvia ja Hetekylän elämään liittyviä kuvia, dokumentteja, papereita esim. mylly-, saha-, meijeripapereita, nuorisoseura-, maamiesseura-, sonnisosuuskunta- ym. osuuskunta-, karttoja, raivaaja- maataloustodistuksia jne., sukuluetteloita asukkaista (sukututkimuksia) ja virkatodistuksia. Kylähistoriapiirillä on henkikirja- ja rippikirjatietoja 1900-luvun alkuun saakka. Jos skannausmahdollisuutta ei teillä ole, niin skannaamme kuvat ja dokumentit (tarvittaessa paikan päällä), jos teette itse 300 dpi tarkkuus riittää.

TIETOJEN, JUTTUJEN JA VALOKUVIEN PALAUTUS  30.3.2009
Tehdään nyt yhdessä Hetekylään oma kylähistoriakirja!
Terveisin Hetekylän kylähistoriapiiri
JUTTUJEN JA VALOKUVIEN PALAUTUS 30.3.2009 mennessä 
Jutut ja valokuvat/dokumentit voitte tuoda koululle kylähistoriapiiriin viimeiseen kertaan mennessä tai Ritva Jurvansuulle. Osoite: Hetekyläntie 1014, 93160 Hetejärvi. Sähköisessä muodossa voitte palauttaa esim. cd-rompulla, usbilla tai sähköpostilla mira.jurvansuu@gmail.com.

Lisätietoja Ritvalta p.040-500 9146, Sirkka Fredrikssonilta p.040-542 1923 tai kylähistoriapiirissä. Kannattaa tulla käymään koululla, niin pääsee keskustelemaan ja saa myös apua juttujen tekemiseen. Ritva ja Sirkka voivat myös käydä skannaamassa kuvia ym. kotonanne sovittuna aikana. 

VALOKUVIA KIRJAA VARTEN
Kuvat tai skannatut kuvat (300dpi) ovat tervetulleita, jotta voidaan valita kirjaan kuvitusta. Uusia ja vanhoja, esim. taloja, piharakennuksia, aittoja, navettoja, riihiä jne., työtapahtumia, esim. puiminen, päreenhöyläys, sirkkelöinti, heinäpeltokuvat, traktorit, autot, metsätyöt, uitto, savotta, kulottaminen, pihatyöt, navetointi, meijeröinti, eläintenhoito, poronhoito, hevoset, kalastus, metsästys, miesten työt/ naisten työt, käsityöt, leipominen, ruoanlaitto, ompeluseurat, lapset, leikit, urheilu, harrastukset, yhdistykset, retket, kodin juhlat, juhlapäivät, häät, hautajaiset, kylän yhteiset juhlat (äitienpäivät, kuusijuhlat) ja tapahtumat, seurat, sota-aika, lotat, rippikoulu-, koulutodistuksia...

KUVIIN TIETOJA MUKAAN
omistajan nimi kuvan taakse, lähetämme kuvat takaisin, milloin ja missä kuva on otettu, jos se on tiedossa, voitte myös arvioida keitä kuvassa on, jos se on tiedossa, muita tietoja ja kuvatekstejä.